ФБР претърси дома на бившия шеф на щаба на Тръмп

ФБР претърси дома на бившия шеф на щаба на Тръмп

ФБР претърси дома на бившия шеф на щаба на Тръмп

Агенти на ФБР са претърсили дома на бившия шеф на предизборния щаб на Доналд Тръмп Пол Манафорт, съобщиха американски медии.

Федералните агенти иззели документи и други материали още на 26 юли, ден след като Манафорт се срещна доброволно със служители на комисията по разузнаване в американския сенат.

Манафорт беше принуден да напусне екипа на Тръмп няколко месеца преди изборите заради публикации за връзките му с проруската Партия на регионите в Украйна.

ФБР започна няколко разследвания за вероятната намеса на Русия в американските избори миналата година.

Шефът на разследването Робърт Мюлър е излязъл от дома на Манафорт с няколко документа, пише „Вашингтон пост“.

Според наблюдателите на политически скандал заповедта за обиск е била издадена, за принуди Манафорт да предаде всички документи, поискани от голямото съдебно жури.

Засега няма информация за съдържанието на иззетите документи. Прессекретарят на Манафорт заяви, че той сътрудничи на властите по всички сериозни разследвания.

По-рано Манафорт предаде документи на правната комисия в сената и на комисията по разузнаване в сената и в конгреса по разследването на „руската връзка“. Според публикациите документите са записи, направени по време на срещата на сина на Тръмп с руската адвокатка Наталия Веселницка в Ню Йорк миналата година.

От имейлите на Тръмп-младши се разбра, че той е приел срещата и е поканил и Манафорт заради обещание, че рускинята ще предостави компрометиращи материали за Хилари Клинтън, по онова време съперничка на Тръмп за президентския пост.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ