ГЕРБ печели кметските места в София, Пловдив и Варна. БСП надделя в Русе

ГЕРБ печели кметските места в София, Пловдив и Варна. БСП надделя в Русе

ГЕРБ печели кметските места в София, Пловдив и Варна. БСП надделя в Русе

Йорданка Фандъкова е на път да поеме четвъртия си кметски мандат в София. По първи данни от екзитпол проучванията на Алфа Рисърч тя печели балотажа в София с 53.5% пред Мая Манолова - 40.6%. Избирателната активност е била 41.5% - по-висока от тази на първи тур

Кандидати на управляващата партия ще бъдат кметове в Пловдив и Варна - вторият и третият по големина градове в страната.

Пак по първи данни на социологическите агенции кандидатът на ГЕРБ и досегашен областен управител Здравко Димитров убедително печели втория тур с 55.40% срещу кандидата на НФСБ-ВМРО Славчо Атанасов - 39%. 

Във Варна се запазва огромната преднина на досегашния кмет Иван Портних - ГЕРБ пред Костадин Костадинов от "Възраждане". Портних, който на косъм не успя да вземе победата още на първи тур, сега има около 60, 3%, а Костадинов - 36,1%. 

В Русе обаче кмет от БСП ще управлява в следващите четири години - депутатът от БСП Пенчо Милков надделява с 59,7% пред кандидатката на ГЕРБ Диана Иванова  -36,8%. 

В Плевен досегашният кмет, издигнат от инициативен комитет Георг Спартански печели с 55,3% пред Мирослав Петров от ГЕРБ с 39,5%. Избирателната активност е 37,2%.

ГЕРБ губят и кметското място в Благоевград, където Атанас Камбитов остана втори на балотажа с 42.5%. Победител е Румен Томов, издигнат от Инициативен комитет с 50.3% от гласовете.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ