ГЕРБ внася сигнал срещу кмет на БСП

ГЕРБ внася сигнал срещу кмет на БСП

ГЕРБ внася в прокуратурата днес пореден сигнал срещу кмет от БСП. Сигналът е за кмета на Мездра Генади Събков, съобщи БТА.

Става дума за съмнения за неправомерно изразходвани средства, обясни на брифинг в парламента депутатът Александър Иванов.

Единият от описаните в сигнала случаи е за многофункционална спортна зала, за която през 2014 г. държавата превежда почти 5,4 млн. лв. на общината. Тя ги изплаща авансово на изпълнителя, но и до днес няма изградена спортна зала. Тогава зам.-кмет е сегашният кмет Генади Събков. 

"Защо с тези пари общината дава безлихвен заем, за какво са те, защо трета поред година няма и една положена тухла, а общината не си е поискала парите?", питат от ГЕРБ. През 2016 г. кметът дори издава удостоверение за отлично изпълнение на видовете строително-монтажни работи и правилно изразходване на ресурс от страна на строителя, добави още Александър Иванов.

В сигнала до главния прокурор се описват и други 2, 6 млн. лв. от възстановено на община Мездра ДДС по изпълнен през 2014 г. проект за реконструкция и изграждане на ВиК мрежа и пречиствателна станция за отпадни води. ОТ ГЕРБ питат къде са тези пари.

Кметът на Мездра Генади Събков е сезирал прокуратурата за нередностите, в които го обвиняват от ГЕРБ, отговориха от БСП. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ