ГЕРБ връща мандата за съставяне на правителство

ГЕРБ връща мандата за съставяне на правителство

Приемам решението на Изпълнителната комисия да върнем мандата. Това заяви Бойко Борисов. Това съобщи премиерът в остаква Бойко Борисов на живо във фейсбук.

"Най-лесно е да откажеш среща, защото там трябва да взимам веднага решения. Връщаме мандата за съставяне на правителство", каза Борисов.

Дотук се стигна, след като по-рано от "Има такъв народ" и ДБ отказаха поканата на ГЕРБ за преговори за съставяне на правителство.

Той заяви, че първото решение на новите депутати е било да си вдигнат заплатата на 10 хил. лева.

"Видях как се върна най-порочната практика в парламента - гласуването с чужди карти и то тези от "Има такъв народ", които обясняваха как депутатите трябва да работят", коментира Борисов.

"Вчера това, което приеха, е абсурд за мен. Мутрите си вкараха адвокатите в парламента. Вижте какво гласуват. До обяд техните кантори ще защитават престъпниците, а прокурорите ще пледират за тяхната невинност, а съдиите трябва обективно и справедливо да отсъдят“, допълни той.

По думите на премиера в оставка, "ако имаше разумна политическа класа, те щяха да разчетат какво казва народът".

"Народът казва, че ГЕРБ трябва да е в управлението и че трябва да бъде контролиран от тези партии в парламента. Народът не ни даде превес, той каза, че много сме направили и много трябва променим и да направим и понеже много време сме били неконтролирани, ще ни сложат тези да ни контролират. Това е моят прочит на изборите", заяви Борисов.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ