Гешев изненада с цветя министър Йорданова. Тя поиска да обсъдят условията по оставката му

Гешев изненада с цветя министър Йорданова. Тя поиска да обсъдят условията по оставката му

Гешев изненада с цветя министър Йорданова. Тя поиска да обсъдят условията по оставката му

Главният прокурор Иван Гешев изненада днес с букет цветя новия правосъден министър Надежда Йорданова, която днес председателства за първи път заседанието на Висшия съдебен съвет.

"Пожелавам Ви здраве, успех и съвместна работа със съдебната власт в името на българските граждани", каза Гешев на Надежда Йорданова. Тя му отвърна с думите: "Аз Ви пожелавам да си носите отговорността винаги, когато трябва. И, дай Боже, да можем да обсъдим условията за Вашата оставка".

"Не се притеснявайте, ще обсъдим всички въпроси, които са в интерес на българските граждани. Тази (тема – б.р.) се съмнявам, че е в интерес на българските граждани", отговори й Гешев. Йорданова му отвърна, че хората са на обратното становище. "Олигарсите са навярно, но все пак ви пожелавам успех", каза Гешев на раздяла с новата министърка.

"Видях, че има вицепремиер по климатичните промени. Очаквам да ми поискат оставката и за глобалното затопляне. В интерес на българските граждани е съдебната и изпълнителната власт да си взаимодействат. Единственият печеливш от войната между институциите е престъпността. Прокуратурата, а, сигурен съм, и ВСС, ще направи всичко за едно добро взимодействие", коментира по-късно главният прокурор Иван Гешев. 

А пред членовете на Висшия съдебен съвет правосъдният министър Йорданова заяви, че е натоварена  с отговорността да "вдъхне нов живот в съдебната реформа". "Трябва да постигнем независим съд и отчетна прокуратура, както и усещане за справедливост. ВСС носи своята отговорност, време е да спрем да си затваряме очите", каза Йорданова. Тя добави, че очаква членове на съвета да понесат отговорност, да стъпят встрани или назад и да дадат възможност на други да продължат съдебната реформа. 

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ