Горанов заподозря сговор между Кирил Петков и Иван Гешев

Горанов заподозря сговор между Кирил Петков и Иван Гешев

Горанов заподозря сговор между Кирил Петков и Иван Гешев

„Аз подозирам сговор или опит на премиера Кирил Петков да подаде ръка на главния прокурор Иван Гешев, защото с това си действие едновременно и веднага Петков отне възможността на своите политически партньори в коалицията да говорят за върховенство на правото. Те нямат право, докато са в коалиция със свидетеля Петков да говорят за върховенство на правото. Това действие превърна непремереното, но законно влизане в сградата на президентството в детска игра“. Това заяви пред bTV бившият финансов министър Владислав Горанов.

Горанов коментира арестите от вечерта на 17 март, когато той бе задържан при акция на полицията заедно с, бившият премиер Бойко Борисов и пиарката му Севделина Арнаудова.

Той каза, че докато е бил в ареста е изпитал „малко тъга и доста гнява към хората, които незаконно налагат дневния ред на обществото“.

„Обикновено да арестуваш лидера на опозицията се възприема като един краен и отчаян политически акт, който цели да реши някакви други проблеми, които обикновения дневен ред на обществото не може да предложи“, каза той.

Бившият финансов министър обясни, че заповедта за арест му е била връчена в сградата на Полицията, а всички са били арестувани с едно прессъобщение. Той каза, че по време на това прессъобщение се е намирал в дома си, където са се извършвали „незаконни процесуално-следствени действия, претърсване и изземвания“.

„Самото обстоятелство, че някой е арестуван с прессъобщение, говори за пороците в системата. Без особен драматизъм мога да попитам дали 30 години преход са били достатъчни за политическа система, която не позволява подобно изнасилване на институциите“, каза той.

Горанов заяви, че защитните тези на бизнесмена Васил Божков са неверни и отхвърли твърденията, че е взимал от него пари срещу по-благосклонно третиране на бизнеса му.

„Доживяхме някой да рекетира Божков, че даже и да го заплашва и той да изпитва страх“, каза той.

„Тук е най-големият парадокс, защото законът е ясен и не е променян в никаква посока, освен че по време на правителството на Орешарски в Закона за хазарта бяха изпуснати лотариите. Промените, за които се говори, че са извършени от Менда Стоянова, са само добавяне лотариите“, обясни Горанов.

По думите му  Комисията по хазарта с правилата си е допуснала по-облекчено облагане на хазарта в противоречие със закона.

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ