И Орешарски се кандидатира за президент

И Орешарски се кандидатира за президент

И Орешарски се кандидатира за президент

Бившият премиер Пламен Орешарски се кандидатира за президент на изборите на 6 ноември. Той е издигнат от инициативен комитет и днес е подал документи за регистрация в Централната избирателна комисия. Вице в кандидатската двойка ще е Данаил Папазов, който беше министър на транспорта в правителството на Орешарски.

Пламен Орешарски беше министър-председател в правителството на БСП и ДПС от 29 май 2013 г. до 6 август 2014 г. след предсрочното оттегляне на Бойко Борисов при първия му управленски мандат и насрочените тогава предсрочни парламентарни избори. Управлението на Орешарски бе белязано още в първите дни със скандалното издигане и назначаване на Делян Пеевски за шеф ДАНС. Това доведе до избухването на мощни, спонтанни протести, предизвикали отмяна на назначението, което обаче не успокои обществото. Вълната на масово недоволство продължи близо година.

ЦИК ще се произнесе за регистрацията на кандидат-президентската двойка в близките дни, след като бъдат прегледани внесените от инициативния комитет документи.
 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ