Има ли черна каса БСП и кой ходи на гости на Бенчо Бенчев?

Има ли черна каса БСП и кой ходи на гости на Бенчо Бенчев?

Има ли черна каса БСП и кой ходи на гости на Бенчо Бенчев?

Отзвукът от ареста на общинския съветник от БСП  Бенчо Бенчев, който беше задържан заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите в Истанбул, лека-полека прераства в политически скандал, в който удари си разменят БСП и ГЕРБ. След като стана ясно, че Бенчев е спонсорирал предизборни кампании на Левицата, от ГЕРБ поискаха днес прокуратурата да разследва дали има черна каса в БСП.

Самият Бенчев не изключи такава възможност в телефонно интервю за bTV.„Да, спонсорирал съм с пари. Много повече от това, което се говори. Щом не могат да кажат точно колко съм дал, значи има черна каса”, коментира той.

Вчера БСП обяви, че снема политическо доверие от Бенчев. Впоследствие обаче се появиха признания, че бизнесменът общински съветник в Бургас е подкрепял финансово кампании на политическата формация и дори, че е участвал конкретно и в президентската кампания на Румен Радев.

"Всички наши активисти са участвали в кампанията на президента, щом е общински съветник от БСП, значи и Бенчев е участвал", заяви в предаването "Тази сутрин" по bTV Атанас Зафиров от Изпълнителното бюро на БСП. Той се опита да отклони бурята около Левицата, като поръча на водещата Мария Цънцарова телевизията да пита не е ли вярно, че Бойко Борисов е гостувал на Бенчев още, докато е бил главен секретар на МВР, а Цветан Цветанов "е стоял отвън".

"Бенчев е уважаван човек в Бургас, гостували са му всички премиери и президенти на България.", допълни Зафиров.

„Това са лъжи и интриги, никога не са идвали при мен”, каза обаче самият Бенчев.

Вчера във фейсбук бившият депутат от БСП Георги Кадиев написа, че Бенчев му бил казал, че Борисов го посетил в дома му, когато бил главен секритар на МВР, придружен от Цевтанов.

БСП няма черна каса, получава добра субсидия и не се нуждае от подобни форми на финансиране, заяви и зам.-председателят на партия Кирил Добрев в коментар дали партията е получавала пари от Бенчо Бенчев. Всички мероприятия на БСП се финансират официално от субсидията ни като парламентарна партия, допълни Добрев.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ