ИТН започна преговорите за правителство. Първо, с ДБ

ИТН започна преговорите за правителство. Първо, с ДБ

Още преди края на стартираните от президента Радев консултации с парламентарните партии, "Има такъв народ" стартира своя серия от политически совалки. Преговорите, които ще продължат поне три дни според предварителните заявки, трябва да открият формула за съставяне на правителство и управление по общи приоритети.

Първата среща е с "Демократична България". Тя започна около 15.30 ч. в парламента и в нея от “Има такъв народ” се включиха организационният секретар на партията Виктория Василева, шефът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов, както и заместниците му Филип Станев и Ивайло Вълчев. От “Демократична България” се явиха съпредседателите Христо Иванов и Атанас Атанасов, и Владислав Панев, които преди това бяха и на консултации с президента.

"Благодаря ви, че приехте поканата за тази среща. Честно казано надявам се да протече спокойно и лесно, защото поне от наша гледна точка нямаме различия по приоритетите", каза Тошко Йорданов в началото на срещата с контактната група на ДБ. Той подчерта, че и да има разминавания е важно да се потвърдят основните цели, “за да има правителство, тъй като изчегъртването на ГЕРБ е цел номер едно”. Самият факт, че подобрихте резултата си и сега сте тук са поредица от добри знаци, коментира в отговор Христо Иванов. И даде заявка, че от коалицията ще участват в разговорите с професионализъм и максимална енергия.

В събота от 11.00 часа от ИТН ще се срещнат с ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!", от 14.00 ч. - с БСП, а в неделя от 11.00 ч. - с ДПС.

От ИТН изпратиха покани до всички парламентарни партии, но без ГЕРБ, за преговори по приоритетите на бъдещия кабинет с техен мандат. Според предварително обявените намерения от ИТН всички срещи ще се проведат в сградата на парламента и ще бъдат публични.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ