Изборите за президент - най-вероятно на 14 ноември

Изборите за президент - най-вероятно на 14 ноември

Изборите за президент - най-вероятно на 14 ноември

14 ноември е по-вероятната дата за провеждането на редовните президентски избори у нас, стана ясно от коментар на председателя на Народното събрание Ива Митева пред журналисти. Към момента мнозинството в парламента клони към тази дата, а окончателно решение се очаква да има тази седмица, каза Митева като допълни, че ще покани лидерите на парламентарните групи преди Председателския съвет, който ще се проведе утре, за да преговорят още веднъж решението за насрочване на президентските избори.

"Ще ги помоля да внесем решение и да ги насрочим", добави тя.

Митева смята, че този парламент ще има време да приеме изцяло актуализацията на бюджет, която ще се разглежда другата седмица на второ четене. Ако е необходимо, ще се удължава пленарното време на заседанието докато бъде приета, посочи тя. 

По повод внесения днес от "Демократична България" проект за промени в Закона за съдебната власт, които предвиждат предсрочно прекратяване на мандата на ВСС, а съветът да не бъде постоянно действащ орган, Митева обясни, че има притеснения относно предложението, тъй като има решения на Конституционния съд, според които конституционно определен мандат не може да се прекратява с обикновен закон. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ