Ива Митева: Границите в това Народно събрание бяха преминати

Ива Митева: Границите в това Народно събрание бяха преминати

Ива Митева: Границите в това Народно събрание бяха преминати

Границите в този парламент бяха преминати. Имаше повече гняв и омраза. Мисля, че с това, че не свиках извънредно заседание и поех всички рискове, показах, че не съм болонка. Това заяви в ефира на Нова телевизия председателят на 46-ото НС Ива Митева.

Тя добави допълни, че Татяна Дончева не се е извинила след изказването й. "Не съм казала и една дума срещу нея. Винаги съм я уважавала. Затова ми беше странно, че тя реагира така остро и ме нарече болонка. От този ден не разговарям с нея. Мисля, че съм емоционална тогава, когато чувството ми за чест и достойнство е некърнено", каза още Митева.

Относно изказването на Христо Иванов, че съм повече емоционална, отколкото е разумно, аз го разбирам в друг смисъл, посочи Митева. "Той ми каза, че трябваше да действам целесъобразно, а не законосъобразно. Не приемам тези упреци", каза още Митева.

"Когато се видя, че може би ще се ходи отново на избори, като че ли спряхме да бъдем мъдри и търпими един към друг. В това НС имаше много гняв и омраза. Самият Далай Лама ни учи, че това е признак на слабост", допълни председателят на 46-ото Народно събрание.

На въпрос какво мисли за поведението на част от депутатите от "Има такъв народ", които също обиждаха свои колеги от парламентарната трибуна, Митева каза, че не оправдава някои реплики на членове на ИТН, но го отдава на емоцията им. "Тяхната среда е била по-различна. Виждам, че има надграждане в поведението им. Смятам, че в следващия парламент ще бъдат по-улегнали. Не приемам този начин на говорене и затова не сте ме чули да говоря така, но такава беше атмосферата", поясни Митева. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ