"Изправи се БГ! Ние идваме!" се регистрира в ЦИК за парламентарните избори

Изправи се БГ! Ние идваме! се регистрира в ЦИК за парламентарните избори

"Изправи се БГ! Ние идваме!" се регистрира в ЦИК за парламентарните избори

Коалиция "Изправи се БГ! Ние идваме!" /ИБГНИ/ внесе 5000 подписа за регистрация в ЦИК за предстоящите парламентарни избори на 14 ноември. 

"Добавяме още две формации в нашата коалиция - освен "Движение 21", Единната народна партия и "Движение България на гражданите", в коалицията се включват и Земеделският народен съюз и Движението на непартийните кандидати. Ще се стремим към по-висок резултат на следващите избори, защото доказахме, че сме силна и ефективна парламентарна група", заяви председателят на коалицията Мая Манолова пред журналисти пред Централната избирателна комисия. 

"Протегнали сме ръка към формациите на протеста, към "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Готови сме да подпишем споразумение с "Продължаваме промяната" и с ДБ за общо управление на промяната след изборите. Решение на "Има такъв народ" е дали ще се присъединят в следващото мнозинство на почтените и дали ще застанат зад създаването на правителство на промяната", коментира Мая Манолова. Тя обясни, че още нямат окончателно решение за водачите на листи, но със сигурност тя ще бъде водач в 23 МИР София, Арман Бабикян - в 24 МИР, а Николай Хаджигенов - в 25 МИР. 

Относно президентските избори Манолова посочи, че подкрепят кандидатпрезидентската двойка на Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат и отбеляза, че участват с трима представители в инициативния комитет, който ги издига.

Преди това партия "Възраждане" се регистрира за участие в президентските и в парламентарните избори. Лидерът на партията Костадин Костадинов ще бъде кандидат за президент, а адвокат Елена Гунчева - кандидат за вицепрезидент, съобщи пред журналисти заместник-председателят на "Възраждане" Петър Петров. Костадинов ще бъде и кандидат за депутат в 25 МИР-София и във Варна. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ