„Известия“: Български град ще се побратими с град в Крим

„Известия“: Български град ще се побратими с град в Крим

„Известия“: Български град ще се побратими с град в Крим

Феодосия и Евпатория ще подпишат в началото на ноември протоколи за побратимяване с градове в Австрия и България, съобщава руският вестник „Известия“, като цитира постоянният представител за Крим Георгий Мурадов.

"На ноемврийската конференция „Крим в международния контекст“ е планирано подписването на споразумения за братски връзки с два града от Австрия и България“, пише вестникът.

По думите на Мерядов имената на тези градове няма да бъдат обявени предварително заради възможната реакция на Киев.

„Киев веднага ще започне да оказва натиск на европейските представители чрез различни апели и изявления до външните министерства“, отчита руският представител.

Обявеният за премиер на Крим Сергей Аксьонов добавя пред „Известия“, че на същата конференция са планирани преговори за побратимяване с френската и италианската делегации.

"Това е част от народната дипломация и колкото повече стават тези връзки, толкова повече възможности ще има обществеността в европейските страни да научи истината за ситуацията в Крим“, коментира лидерът на анексираната от територия.

Крим беше анексиран от Русия през март 2014 г. Заради това ЕС и САЩ наложиха санкции на Русия. Руските сепаратисти в Крим се ползват само с подкрепата на някои от европейските националисти.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ