Кабинетът ще разгледа новата структура на МС на извънредно заседание

Кабинетът ще разгледа новата структура на МС на извънредно заседание

Кабинетът ще разгледа новата структура на МС на извънредно заседание

Министър-председателят Кирил Петков и членовете на Министерския съвет ще имат днес първо заседание от 12.00 часа. Заседанието на правителството днес е извънредно, тъй като премиерът и членовете му са си поставили за цел веднага да започнат активна работа по актуалните и спешни теми за държавата, без да се очаква традиционното редовно заседание в сряда, уточняват от от правителствената пресслужба. 

Кабинетът ще разгледа промени в Устройствения правилник на Министерския съвет и неговата администрация във връзка с новата структура на кабинета. 

Припомняме, че проектокабинетът, предложен от "Продължаваме промяната", е съставен от 21 министри. За първи път ще има петима вицепремиери. Това са Асен Василев и Калина Константинова от "Продължавам промяната", Гроздан Караджов от "Има такъв народ", Корнелия Нинова от БСП и Борислав Сандов от "Демократична България".

Според новата структура на правителството, министерството на земеделието, храните и горите се преобразува в министерство на земеделието, министерството на транспорта, информационните технологии -  в министерство на транспорта и съобщенията, министерството на младежта и спорта в министерство на спорта. Министерството на икономиката се разделя на министерство на икономиката и индустрията и министерство на иновациите и растежа. Ще се създаде и ново министерство - на електронното управление. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ