Как реагираха технологичните лидери на победата на Байдън и Харис

Как реагираха технологичните лидери на победата на Байдън и Харис

Главните изпълнителни директори на големите технологични компании и светилата от Силициевата долина поздравиха Джо Байдън и Камила Харис за победата им на президентските избори в САЩ, пише Си Ен Би Си.

Шефът на Amazon Джеф Безос отпразнува победата на Байдън и Харис с публикация в Instagram.

„Единството, съпричастността и благоприличието не са черти, характерни една отминала епоха. Чрез рекордната избирателна активност американския народ доказа, че нашата демокрация е силна“, коментира Безос в социалната мрежа,

Основателят на гиганта в онлайн търговията имаше обтегнати отношения с Доналд Тръмп през целия мандат на републиканеца. Тръмп многократно атакува Безос заради собствеността му на вестник „Вашингтон пост“, плащаните от Amazon данъци и връзките на най-богатият човек на планетата с пощенската служба на САЩ.

Основателят на Microsoft Бил Гейтс, който е отявлен критик на реакцията на Тръмп в битката срещу коронавируса, заяви, че очаква с нетърпение „работата с новата администрация и лидерите от двете камари на Конгреса за поставяне под контрол на разрастващата се епидемия в страната“.

„Ако искаме да продължим напред като нация, трябва да изградим нови мостове и да запълним пукнатините, които ни разделят“, написа в блог президентът на Microsoft Брад Смит

Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг и съпругата на Марк Зукърбърг – Присила Чан, поздравиха Харис, която е първата чернокожа жена и първият човек от южноазиатски произход, избран за вицепрезидент на САЩ.

„След няколко дълги дни вече знаем, че Джо Байдън е новият президент на САЩ и че за първи път от 231 г. нашият вицепрезидент ще бъде чернокожа жена от южноазиатски произход, която е дъщеря на имигранти“, написа Сандбърг във Facebook. „Има момент, когато САЩ правят голяма стъпка към създаването на администрация, която отразява разнообразието на нашата страна. Това е един от тези дни“, коментира тя.

Лорийн Пауъл-Джобс, основател на Emerson Collective и вдовица на основателя на Apple Стив Джобс, написа в Twitter, че победата на Харис е символ за „разбиването на стъкления таван пред жените в политиката“.

Изпълнителният директор на Cisco Чък Робинс заяви в twitter, че компанията му споделя визията на кампанията на  Байдън и Харис „по-приобщаващо бъдеще за всички.“

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ