Канйе Уест се регистрира за изборите в САЩ

Канйе Уест се регистрира за изборите в САЩ

Канйе Уест се регистрира за изборите в САЩ

Канйе Уест ще участва в бюлетината на президентските избори в щата Оклахома, след като подаде необходимата документация и отговаря на всички изисквания да се включи в надпреварата, предаде „Асошиейтид Прес“.

Говорител на музиканта съобщи, че той е заплатил таксата от 35 хил. долара за участие като независим кандидат в сряда следобед – крайния срок за подаване на заявления.

Остава неясно обаче дали рапърът ще се кандидатира за държавен глава на САЩ. Вчера вестник „Интелидженсър“ съобщи, че Уест няма да участва в изборите, с което е разочаровал назначения си екип. Същевременно изданието TMZ отбеляза, че вчера във Федералната избирателна комисия е подадена декларация, в която се посочва, че „Канйе 2020“ е официалната комисия, която ще се занимава с кандидатурата на Уест, който на последното гласуване за президент от 2016 година публично подкрепи Доналд Тръмп.

До момента има още два независими кандидата – пианиста Джейд Симънс и криптовалутния предприемач Брок Пиърс.

Изискванията за участие в изборната бюлетина варират в зависимост от щата – в Оклахома всеки трябва да събере 35592 подписа или да заплати 35 хил. долара, пише „Гардиън“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ