Караянчева:​ Ако се гласуват оставките, министрите се връщат в парламента

Караянчева:​ Ако се гласуват оставките, министрите се връщат в парламента

Караянчева:​ Ако се гласуват оставките, министрите се връщат в парламента

Ако се гласуват оставките, тримата министри Нанков, Радев и Московски се връщат в парламента. Те са професионалисти, няма да бъдат изгубени за политиката, парламентът ще спечели с тях. Очакваме да видим какво ще се случи. Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя отбеляза, че стабилността на коалицията е гарантирана с мандата, който е даден от избирателите. Караянчева призна, че има проблем в комуникацията между коалиционните партньори и подобни разговори като този вчера, са оздравителни.

Категорична е, че няма правителствена криза. В новия политически сезон председателят на НС очаква решенията да се взимат динамично.

"Надявам се на бързи решения по заседанията на комисията", коментира Караянчева.

Тя открои кои са приоритетите на парламента за нови политически сезон.

Законтът за пътищата ще се гледа особено с добавката за коланите, които ще станат задължителни за автобусните превозвачи. Ще има дебат в НС, отбеляза Караянчева.

Очакваме октомври в парламента да влезе и законопроектът за хората с увреждания. Продължава работата по законопроекта за социалните услуги, който се очаква да влезе в парламента през ноември. Ще се работи и по административната реформа, продължава съдебната реформа, процесуалните закони и есенната сесия е за Закона за бюджета, отбеляза председателя на НС.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ