Любомир Каримански е получил заплаха: „Откажи се или проблемите ще започнат веднага!“

Manager News

Депутатът от „Има такъв народ“  Любомир Каримански съобщи, че след проваленото заседание на бюджетната комисия вчера е получил есемес със заплаха.

„Тъй като искам да съм коректен, ще ви прочета едно към едно и ще ви покажа съобщението, а оставям на вас да направите извода поради каква причина може да е то. Съобщението гласи: „Откажи се или проблемите ти ще започнат веднага и нямаш представа колко ще бъдат сериозни!!!!”, заяви Каримански, като добави, че съобщението е изпратено от непознат номер.

Той каза, че е подал съответния сигнал в полицията и че очаква действия.

„Такъв тип заплахи са абсолютно неприемливи.  Мисля че не изглеждам като човек, който лесно може да бъде сплашен или заплашен с нещо. Продължавам да вярвам в това, което правя. Продължавам да отстоявам принципите си. И продължавам да прилагам един единствен стандарт, каза още Каримански.

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов каза, че „никога не се е случвало това, което се случва в момента“.

„Господин Каримански не е нито подземен бизнесмен, нито се занимава с някакви далавери. Това, което се случи с този есемес, са мутренски неща. Някакви мутри заплашват Каримански“, коментира Йорданов.

„Надявам се МВР да си свърши работата. Те имат телефонния номер, могат да се задействат и да го открият“, добави той. 

Пред журналисти в Народното събрание Кирил Петков заяви, че е разговарял по телефона с Любомир Каримански и го е уверил, че "българската държава застава с всичките си органи да разберем кой си е позволил такова действие". "Пълен абсурд е твърдението, че това идва от друг кандидат", категоричен беше премиерът. 

"Още снощи МВР започна да работи по казуса за заплахата срещу Любомир Каримански. Лично се обадих на вътрешния министър Бойко Рашков и на Пламен Тончев на най-високо ниво на ДАНС и разпоредих всичко да се направи от службите, за да се установи кой е изпратил този SMS. Поставих го като най-висок приоритет. Със сигурност това са мутренски похвати. Въпросът е кои са мутрите, които са го изпратили", поясни премиерът. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ