Кирил Петков: Хората, на които спряхме милионите, намериха пролука в ИТН

Кирил Петков: Хората, на които спряхме милионите, намериха пролука в ИТН

Кирил Петков: Хората, на които спряхме милионите, намериха пролука в ИТН

Служебният министър Кирил Петков заяви, че бизнесите, на които са били спрени милионите от държавни поръчки и възложения, са намерили пролука в партията Има такъв народ.

В ефира на Би Ти Ви Петков изрази изненада, че е имало атака срещу него от страна на Има такъв народ.  „Ако атаките от ГЕРБ и ДСП ги очаквах, защото спрях течовете към бизнеси, свързани с тях, то не очаквах, че такива ще има и от една от партиите, обявили се за партия на промяната“, обясни той. Петков добави, че според него това означава, че бизнесите, които са печелили обществените поръчки, са пробили и в ИТН.

„Но едно нещо научих – не е толкова трудно на тези бизнеси да им се спрат парите. Трябва да има хора с воля, които не ги е страх. Оказа се, че такива хора има. Сега се запознах с такива хора, с които никога не бях се срещал преди това – като например г-н Рашков, който ми каза „Кириле, 30 години го чакам тоя преход, повече не мога, влизаме напред." Това е добрата новина“, добави още Петков.

Лошата новина е, че средствата, срещу които се борим са огромни – 8 млрд. лв. на година не са малко пари, припомни той.

До една седмица няма да бъда вече министър, прогнозира Петков. „Беше истинско удоволствие за мен, че в една малка България може да има прогрес. Отсега нататък няма да допуснем, до колкото зависи от нас, да няма тайни завери и предупреждавам всички, които са част от тях, че има няколко човека, които първо се интересуват, второ са независими и трето ще знаят къде да търсят, ако пак започнат да правят схеми“, добави министърът.  

„Хората започват да имат непоносимост. Омръзна им да ги крадат. И докато преди постулатът беше ако не крадат едните, ще крадат другите – ето че има хора, които няма да крадат и на които им пука за тази държава. При първата схема на новите управляващи – които и да са те – аз ще направя всичко възможно не само да организираме нови протести.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ