Клинтън преброи 58 лъжи на Тръпм на президентския диспут

Клинтън преброи 58 лъжи на Тръпм на президентския диспут

Предизборният щаб на Хилари Клинтън е преброил 58 лъжи на съперника й Доналд Тръмп по време на първите предизборни дебати помежду им.

По време на 90-минутните дебати Тръмп говори около 46 минути и успя да излъже 58 пъти, представяйки изопачени факти и фантасмагории за отговори, написа щабът на демократите на сайта си.

Тръмп излъгал, че не възхвалява руския президент Путин, пише в съобщението. Бил нечестен и когато твърдял, че няма доказателства за участието на руски хакери в кибератаката срещу Демократическата партия. Излъгал и за отношението си към войната в Ирак и оклеветил Клинтън и президента Барак Обама, като им приписал отговорността за появата на ДАЕШ.

По данни на маркетинговата компания Nielsen дебатите са гледани от рекорден брой зрители 84 млн. души. Предишният рекорд от 80,6 млн. зрители бе на диспута от 1980 г. между Роналд Рейгън и Джими Картър.

Аудиторията не достигна очакваните 100 млн., но в числото на „Нилсън“ не влизат зрителите, които са гледали сблъсъка на претендентите в барове и ресторанти и онлайн, отбелязва Ройтерс.

Според допитване на Си Ен Ен 62% от зрителите са предпочели кандидатката на демократите Хилари Клинтън, 27% са подкрепили республиканския претендент.

Президентът Барак Обама коментира по-късно, че Тръмп не притежава нито необходимата подготовка, нито темперамента, за да влезе в Белия дом.

Тръмп пък обяви, че се смята за победител на първите дебати, като публикува други резултати от допитвания.

Предстоят още два предизборни диспута на 9 и 19 октомври.

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ