КНДР е поискала на срещата отменяне на всички наложени санкции

КНДР е поискала на срещата отменяне на всички наложени санкции

КНДР е поискала на срещата отменяне на всички наложени санкции

Северна Корея е поискала цялостно отменяне на санкциите на срещата на върха в Ханой, но не е заявила ясно дали предлага в замяна закриване на ядрения комплекс Йонбьон, каза държавният секретар на САЩ, цитиран от Ройтерс.

"Бяха многословни по въпроса какво са готови да направят в Йонбьон, но не стана ясно какво точно са готови да предложат", каза Майк Помпейо на пресконференция в Манила, където бе на кратко посещение. Той добави, че Съединените щати "очакват с нетърпение да се върнат на масата, за да продължат този разговор".

Според Помпейо Северна Корея е поискала отменяне на всички наложени й санкции.

Втората среща между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун вчера се провали заради санкциите, но двете страни дадоха противоречива информация за случилото се. Тръмп каза, че Ким поискал отменяне на всички санкции. Севернокорейският външен министър И Йон-хо по-късно обаче заяви, че Ким поискал отменяне на част от санкциите и че е било направено реалистично предложение инженери от двете страни да демонтират изцяло ядрения обект в Йонбьон, добавя Ройтерс.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ