КСНС ще обсъди финансовите мерки срещу COVID–19 и миграционния натиск

КСНС ще обсъди финансовите мерки срещу COVID–19 и миграционния натиск

КСНС ще обсъди финансовите мерки срещу COVID–19 и миграционния натиск

Президентът Румен Радев свиква днес заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). То ще се проведе от 14:00 часа на "Дондуков" 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Официално обявени като теми на заседанието са "Необходими финансови мерки за преодоляване на потенциална здравна и социално-икономическа криза от пандемията от COVID–19. Мерки за противодействие на засиления миграционен натиск през границата на Република България с Република Турция".  

За последно КНСН е заседавал през януари, 2020 година

Консултативният съвет за национална сигурност се оглавява от президента на Република България. Членове на съвета са председателят на Народното събрание, министър-председателят, министърът на отбраната, министърът на вътрешните работи, министърът на външните работи, министърът на финансите, председателят на Държавна агенция "Национална сигурност", началникът на отбраната, председателят на Държавна агенция "Разузнаване", секретарят на Съвета по сигурността; по един представител от всяка парламентарна група. 

Според закона Консултативният съвет за национална сигурност обсъжда въпроси, свързани с външната и вътрешната политика на страната във връзка с националната сигурност, гарантирането на гражданския мир, обществения ред, правата и интересите на българските граждани, действията по пресичане или предотвратяване на възникнала опасност за националната сигурност. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ