Кремъл: Политиката на президента Путин към Украйна ще зависи от думите и действията на Зеленски

 Кремъл: Политиката на президента Путин към Украйна ще зависи от думите и действията на Зеленски

Президентът на Русия Владимир Путин ще изгражда руско-украинските отношения, вземайки предвид изявленията и действията на новия украински лидер Володимир Зеленски, заяви пред журналисти прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Във всеки случай президентът на Русия - като човек, който определя външната политика на руската държава, включително и вектора на политиката по отношение на Украйна - ще определя как да общува с ръководството на Украйна въз основа на конкретни изявления и действия на Зеленски, каза Песков.

Песков не отговори на въпрос как ще постъпи Москва, ако действията и думите на новоизбрания президент на Украйна Зеленски не устройват Руската федерация и каза, че на езика на дипломацията това се нарича "евентуални разсъждения" и те не са уместни, особено в толкова чувствителна област като руско-украинските отношения, предаде БТА.

Засега Кремъл не знае каква е позицията на Зеленски по въпроса за задържането под стража на руснаци в Украйна, каза още Песков. Прессекретарят подчерта, че трябва да се изчакат думите и действията, за да се прецени дали с новите власти в Киев да се обсъжда въпросът за задържаните в Русия украинци и за руснаците, задържани в Украйна.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ