Лозан Панов предаде ръководството на ВКС на Галина Захарова

Лозан Панов предаде ръководството на ВКС на Галина Захарова

Лозан Панов предаде ръководството на ВКС на Галина Захарова

Съдия Галина Захарова пое ръководството на Върховния касационен съд (ВКС) за следващите седем години, с което става и първата жена председател на върховно съдилище у нас. Захарова наследи поста от Лозан Панов, който от утре ще се върне като редови съдия във Върховния административен съд, където правораздаваше, преди да бъде избран за шеф на ВКС. Заради мерките срещу COVID-19 церемония по смяната на властта стана на онлайн заседание на Пленума на ВКС без официални гости. А съдия Лозан Панов пожела успех на новия председател.

"Председателят на съда е част от общността. Неговото място е сред съдиите, при определени обстоятелства – пред съдиите, но никога срещу съдиите. Днес приключва един продължителен период от време, започва нов период и затова бих искала да Ви помоля да не обръщаме поглед назад към пътя, който сме изминали, защото ни предстои нов, дълъг път, по който ще срещаме нови предизвикателства, ще преодоляваме заедно много трудности, но към миналото не трябва да се връщаме. Аз се надявам, че имаме мъдростта да си правим изводи от това, което сме преживели. Имаме смелостта да предприемаме нови неща за по-добро бъдеще – както на нас, така и в името на нашето призвание и най-вече – имаме силата да сме заедно", заяви Галина Захарова при встъпването си в длъжност. 

Пред върховните съдии новият председател на Върховния касационен съд Галина Захарова заяви, че е изготвила концепция и е била изслушана от Пленума на Върховния касационен съд и от Пленума на Висшия съдебен съвет.

"Считам, че в достатъчна степен се изясни каква е моята визия и моето виждане за дейността на Върховния касационен съд и в частност за дейността на ръководителя на този съд", допълни тя.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ