Луна Йорданова: Президентската институция има нужда от нов облик

Луна Йорданова: Президентската институция има нужда от нов облик

Луна Йорданова: Президентската институция има нужда от нов облик

„Президентската институция трябва да има нов облик, трябва да излезем от капана на матрицата и от всичко, на което сме свидетели през последните 30 години.“ Това обяви в ефира на БНТ певицата и кандидат за президент Луна Йорданова.

„Истинският президент на Република България – така ме определят всички граждани. Това е желанието на народа, натрупано през годините“, обяви тя.

По думите ѝ досега никога не се е кандидатирала президент, макар че има спекулации, че тази година го прави за пореден път.

„Не мислите ли, че българските граждани имаме нужда от добрина? И кой ще я даде тази добрина? Кой е този обединител и водач, който е действително в домовете на гражданите, знае и слуша техните проблеми и ги проявява в точния момент“, попита Йорданова.

„Пред вас стои истинският президент на Република България, а неговото име е само едно – Луна Йорданова“, обяви още тя в обръщение директно към зрителите.

Йорданова каза, че тя е единствената независима, надпартийна и свободна кандидатура на предстоящите избори. „Наблюдаваме една агресивна политическа конкуренция, която нагнетява и отвращава нас, гражданите“, обясни тя.

Кандидатката за „Дондуков 2“ коментира и какво мисли за настоящия президент Румен Радев. „Мисля, че един държавник не трябва да изглежда в очите на нас, гражданите, като пристрастен към властта. Той направи каквото можа или не и е време да се оттегли с достойнство и да даде възможност на жената президент да изрази своите качества“, каза Йорданова.

На въпрос от зрител отговори, че знае Конституцията наизуст. Тя допълни, че не подкрепя затварянето на заведенията заради противоепидемичната обстановка. „Тогава и държавата е затворена, хората имат нужда от разтоварване, всички артисти трябва да изхранват и семействата си“, отбеляза Йорданова.

В момента тя не е ваксинирана срещу COVID-19. „Експертите не са достатъчно убедителни, за да ме накарат да направят това нещо“, обоснова се тя.

Луна Йорданова подаде документи в ЦИК за предстоящия вот в края на септември. „Искам да си доставя това удоволствие да отида да гласувам за себе си“, каза тогава певицата.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ