Манолова: Няма да правя партиен проект, обмисляме гражданска инициатива

Манолова: Няма да правя партиен проект, обмисляме гражданска инициатива

Манолова: Няма да правя партиен проект, обмисляме гражданска инициатива

Няма да правя партия правя. Знам, че има огромни страхове и притеснения и затова го казвам – партиен проект няма да правя. Това заяви пред bTV бившият омбудсман и кандидат за кмет на София Мая Манолова

„Обмисляме с моя екип да инициираме гражданска инициатива, гражданска платформа, която да стъпи върху основните демократични ценности - демокрация, човешки права, съдебна реформа, свобода на словото, каузата за честни избори, честна бизнес среда, честно разпределение на публичните пари.“, коментира Манолова.

Тя заяви, че е удовлетворена от изборите и че е вложила цялата си енергия и сърце в кампанията. По нейните думи тя и гражданите, които я подкрепиха, са показали, че имат куража, да се изправят срещу едноличната власт

 „Видяхме страха в очите на властта и как работи машината за фалшификации и манипулации Победиха ни с много малко. Много малък е резултатът, който никой от нас не си позволи да опитва да компенсира с купуване на гласове и с нечестни търговски практики - които изобилстваха в София – с дескредитиране на противника, с агресия, с кална кампания, на която бяхме подложени аз и моят екип.“, каза Манолова.

Бившият омбудсман заяви още, че ще иска касиране на изборите и че в момента екип анализира изборните протоколи.

„Ще докажем в съда несъответствие между изборните протоколи и тези, които са публикувани. Пликовете с протоколите бяха отваряни от сътрудници на комисията, които са вписвали и дописвали”, коментира Манолова.

По думите й изборите в София са изпратили посланието, че едноличната власт на Борисов може да бъде победена и начинът за това е обединението между всички демократично мислещи граждани.

„Благодаря на всички, които ме подкрепиха, благодаря и на тези, които гласуваха за мен, въпреки че не ме харесват. Партийните пристрастия останаха на заден план. Хората го направиха заради свободата, демокрацията и върховенството на закона. Благодаря на БСП. Благодаря на хората от центъра, благодаря на дестните избиратели, благодаря на непартийните избиратели, които излязоха и гласуваха въпреки своите резерви към моята кандидатура.“, казва Манлова.

Самата тя обаче отказа да разкрие за коя листа с общински съветници е глаувал, като заяви, че е подкрепила таз, която е предлагала промяна.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ