Марешки отказа да си даде депутатския имунитет

Марешки отказа да си даде депутатския имунитет

Марешки отказа да си даде депутатския имунитет

Лидерът на партия „Воля” и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки няма да се откаже от депутатския си имунитет. Това заяви той на брифинг в парламента.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на трима народни представители - Веселин Марешки от „Воля”, Светла Бъчварова-Пиралкова от „БСП за България” и Делян Добрев от ГЕРБ.

Искането за снемането на имунитета на Марешки е във връзка с наказателно производство, образувано по внесен в съда обвинителен акт на Окръжна прокуратура Варна. Той е обвинен за изнудване на двама души.

„От 2014 г. в опит да ми бъде заграбен бизнесэт ме въртят в едно измислено дело за изнудване за около 5000 лв.”, коментира Марешки.

„Някой си прави някаква постановка, завежда се дело, вкарва се в съда и никой не знае каква е цялата истина, заяви той. С цел публичност на случая Марешки ще поиска в парламента да се създаде специална комисия, в която да бъдат представени всички документи, СРС-та и показания. Нека всички вие, комисията, гражданите да дойдат и да решат съдбата на Веселин Марешки, а аз ще си търся правата след това за тези, които ми скалъпиха този нелеп процес”, обясни депутатът.

„Комисия трябва да реши дали съм виновен. Ако тя реши, няма да чакам гласуване в залата, сам ще се откажа”, допълни още той. 

Лидерът на "Воля" използва възможността и да сподели някои първи впечатления от дебюта си в парламента. "От определени места в Народното събрание излизат кълбета цигарен дим, някъде мирише на алкохол, в някои лица се забелязва употребата на наркотични и упойващи вещества.", заяви той. Нашата група се придържа към здравословен начин на живот, само двама души пушат цигари, някои са абсолютни трезвеници“, допълни Марешки и посочи, че групата на „Воля“ е готова да се изследва в лаборатория за наличие на забранени вещества. „Днес в пленарна зала си позволиха да ни сплашат, че сме много малка парламентарна група - нашата сила не е в безличната многочисленост“, коментира още Веселин Марешки. „Никога няма да си позволим безсмислено хабене на скъпоструващо време на НС в задаване на нелепи въпроси“, зарече се той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ