Меркел с първа визита у нас, идва на посещение в края на седмицата

Меркел с първа визита у нас, идва на посещение в края на седмицата

Меркел с първа визита у нас, идва на посещение в края на седмицата

Канцлерът на Германия Ангела Меркел ще направи първата си визита в България, откакто е канцлер. Тя идва на работно посещение у нас в събота, 20 януари. Меркел пристига по покана на министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от пресслужбата на министерски съвет.

При срещата си двамата ще обсъдят приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, както и актуални политически теми.

По-рано днес Борисов представи пред Европейския парламент в Страсбург приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС. Те са четири: бъдещето на Европа и младите хора, европейската перспектива и свързаност на Западните Балкани, сигурна и стабилна Европа и дигиталната икономика и уменията нужни за бъдещето. България успя в рамките на година да направи така, че миграционният натиск да е нула, заяви още в речта си пред Европарламента българският министъ-председатела. "Показахме на българо-турската граница как може да се справим с бежанците. По темата „Турция“ считам, че споразумението трябва да се подпише и да продължи да работи. Относно Западните Балкани имаме няколко варианта по темата. Ясно знаем, че в мандата на тази ЕК няма да има нови – държави членки на ЕС, но ние трябва да кажем на страните какви надежди могат да хранят. За Европа в момента най-подходящият девиз е „Съединението прави силата.“, затова ние го предложихме.", каза още Борисов пред евродепутатите

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ