Мей с призив към Корбин в името на „Брекзит“

Мей с призив към Корбин в името на „Брекзит“

Мей с призив към Корбин в името на „Брекзит“

Британската министър-председателка Тереза Мей днес призова в авторски текст във в. "Мейл он съндей" лидера на лейбъристите Джереми Корбин да загърбят различията си и да се договорят за Брекзит, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

"На лидера на опозицията казвам: Нека се вслушаме в това, което избирателите ни казаха на местните избори и да оставим за момент различията си настрана. Нека се договорим", написа Мей в неделното печатно издание. В. "Съндей таймс" съобщи, че консерваторите ще предложат нови отстъпки на лейбъристите, когато преговорите бъдат възобновени във вторник. Те ще включват временен митнически съюз с Европейския съюз, който може да продължи до парламентарните избори през юни 2022 г.

"На този етап лейбъристите могат да използват манифеста си, за да настояват за по-мек Брлекзит, ако желаят, а нов консервативен министър-председател може да настоява за по-твърд Брекзит", заявява източник, цитиран от вестника.

Лейбристите изтъкват, че постоянен митнически съюз с ЕС е условие за подкрепа на плановете на Мей за Брекзит, докато консерваторите се противопоставят на такъв съюз, защото би попречил на Великобрлитания да сключва търговскси договори с други държави.

Какъвто и да е митнически съюз със сигурност ще разтревожи повечето подкрепящи Брекзит членове на Консервативната партия, посочва Ройтерс.

Вестник "Обзървър" съобщи, че десетки депутати лейбъристи са писали до Корбин с настояване за втори референдум за Брекзит.

Ревностният застъпник за Брекзит Найджъл Фараж написа в "Съндей телеграф", че сделка между консерватори и лейбъристи за Брекзит, включваща митнически съюз, ще бъде "коалиция...срещу народа".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ