Лиляна Павлова ще участва в лидерска среща на Световния икономически форум за Западните Балкани

Manager News

Министър Лиляна Павлова ще участва в лидерска среща на тема „Стратегически диалог за Западните Балкани“, организирана от Световния икономически форум. Днес и утре в Женева президенти и министри от държавите членки на ЕС, от страните от Западните Балкани, Швейцария и Турция в неформални и задълбочени дискусии ще обсъждат възможностите за разширяване на сътрудничеството на политическо ниво с цел засилване на стабилността на Балканите. Идентифицирайки общите предизвикателства и цели, участниците в срещата ще обсъдят по какъв начин чрез публично-частно партньорство международната общност може да подкрепи растежа и стабилността в региона. 

Сред ключовите говорители на форума ще е министър Лиляна Павлова, тъй като именно Българското председателство на Съвета на ЕС постави високо в европейския дневен ред темата за европейската перспектива и свързаност на Западните Балкани. По тази причина Световният икономически форум се фокусира върху важната тема и върху все по-големия интерес, който представляват страните от региона за инвеститорите и международните финансови институции.

Лидерската среща на Световния икономически форум през настоящите два дни е втора поред като първата се проведе на 17 май 2018 г. в София. Тя бе част от съпътстващите събития на Срещата на върха между държавите членки на Европейския съюз и партньорите от Западните Балкани в рамките на Българското председателство. „Следвайки успеха на срещата в София през май т.г. и постигнатите резултати в рамките на Българското председателство по приоритета за Западните Балкани, както и всички последващи развития по темата е ясно, че обединен подход от всички заинтересовани страни е ключов за положителното развитие на Западните Балкани и техните съседни държави“, заяви преди срещата министър Павлова.

Заедно с представители и на международни организации в рамките на срещата ще се проведе диалог на високо ниво относно основните предизвикателства и възможности за стабилизиране на региона, напредъка в перспективите за растеж и развитие. Целта на срещата е да се идентифицират сфери за сътрудничество и следващи стъпки от полза за региона, който е неизменна част от европейското семейство

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ