Нанси Пелоси близо до втори мандат начело на Камарата на представителите

Нанси Пелоси близо до втори мандат начело на Камарата на представителите

Нанси Пелоси близо до втори мандат начело на Камарата на представителите

Демократите в Камарата на представителите на САЩ гласуваха в подкрепа на Нанси Пелоси за оставането ѝ като председател за още две години, въпреки че партията им загуби места на изборите на 3 ноември за сметката на републиканците, предаде „Ройтерс“.

Пълният състав на камарата трябва да гласува за председател в началото на януари, когато републиканците ще излъчат свой кандидат за поста, но той вероятно ще загуби, тъй като те са малцинство в 435-членната камара.

Като говорител, 80-годишната Пелоси определя дневния ред на органа и заема второто място за изземване на президентските функции при необходимост.

По време на виртуално закрито заседание на Камарата на представителите Пелоси отбеляза, че сред основните ѝ приоритети ще бъде приемане на законопроект, свързан с правоприлагането, както и законодателство, насочено към здравеопазването и околната среда.

„Имаме коронавирус, който показва несправедливост в здравната ни система, с която трябва да се заемем, за да победим вируса, да почетем нашите герои, да сложим парите в джобовете на американците“, каза тя.

Новоизбраният президент Джо Байдън се е свързал с Пелоси, за да я поздрави според изявление на кабинета му. Той е споменал, че „очаква с нетърпение да работи с нея и представителството на демократите по общ дневен ред, за да овладее COVID-19 и да изгради икономиката по-добре“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ