Нетаняху идва на работна визита, ще се включи и в балканска среща на върха

Нетаняху идва на работна визита, ще се включи и в балканска среща на върха

Израелският премиер Бенямин Нетаняху пристига на работно посещение у нас по покана на Бойко Борисов. Утре, 1 ноември двамата ще проведат среща на четири очи, която ще бъде последвана от пленарно заседание. По време на разговорите ще бъдат обсъдени двустранните отношения в области от взаимен интерес, като акцент ще бъде поставен върху международни и регионални теми, съобщават от правителствената пресслужба.

Ден по-късно в морската резиденция започва и редовната четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия.

Тя ще стартира с разговори между министър-председателите на България, Гърция и Румъния - Бойко Борисов, Алексис Ципрас и Виорика Дънчила и президентът на Сърбия Александър Вучич, които ще обсъдят развитието на съвместните инфраструктурни проекти в контекста на свързаността на Балканите. Фокус на срещата ще бъде и задълбочаването на регионалната стабилност, както и актуални европейски въпроси.

По-късно на 2 ноември лидерите от формата, станал известен като Балканската четворка, ще имат работен обяд, в който ще участва и министър-председателят на Държавата Израел Бенямин Нетаняху. Тази година Борисов направи две посещения в Израел, второто от които бе в началото на септември.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ