Нинова: ГЕРБ и Патриотите изпаднаха в изолация

Нинова: ГЕРБ и Патриотите изпаднаха в изолация

Нинова: ГЕРБ и Патриотите изпаднаха в изолация

Само за шест седмици ГЕРБ и Обединените патриоти изпаднаха в изолация в парламента. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова в коментар по повод гласуването по исканото предсрочно освобождаване на председателя на Народното събрание Димитър Главчев.

При гласуването по-рано днес 114 депутати бяха за отстраняването на Главчев, а 118 бяха против.

Нинова припомни, че при избора на Главчев за председател на парламента той е получил подкрепата на 157 народни представители от четири парламентарни групи, а днес е получил 118 гласа от две парламентарни групи.

„Само за шест седмици такъв срив в подкрепата показва, че всичко, което сме казали, е било вярно. Четири гласа спасиха мнозинството”, заяви Нинова.

Според нея това гласуване е сериозен удар по управляващото мнозинство и показва, че нещата в парламентарната зала се променят и че ГЕРБ остават сами с „патерицата” си Обединени патриоти.

Същевременно председателят на групата на „Воля” и зам.-председател на парламента Веселин Марешки обясни, че неговата партия е гласувала за отстраняването на Главчев, не заради самия него, а заради цялостната работа на парламента.

Марешки заяви, че депутатите от „Воля” ще участват в работата на парламента, „когато се коват закони, а не когато се правят безсмислени пиар акции”. Той отбеляза, че изразяването на позиция в парламентарната зала ставало за не повече от минута с гласуване, а всичко останало според него е за пред медиите и ненужни диалози между старите политически формации.

„Нашето мнение си го казваме със „за”, „против” и „въздържал се”, а след това, отвън, който иска да си обяснява гласуването, ние искаме прагматичност”, каза още Марешки.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ