Нинова ще спира предизборно концесията на Летище София

Нинова ще спира предизборно концесията на Летище София

Нинова ще спира предизборно концесията на Летище София

„Летище София се развива добре. Кое е европейското в това то да се отдаде на концесия на Турция? БСП ще продължи усилията да спре тази концесия”. Това зави лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Вчера бяха отворени офертите за концесията на Летище София. И петте фирми кандидати бяха допуснати до търга.

„Твърдението, че държавата може да бъде лош стопанин, за нас не отговаря на истината. Факт е, че вчерашните кандидати, чиито оферти са отворени, са държавни фирми. Фактите за Летище София са, че в последните години се увеличават приходите с над 20% и стигат до 168 милиона лева. Печалбата расте с 10% и е почти 13 милиона лева годишно. Расте и потокът от пътници, увеличили са се със 7%”, коментира Нинова, цитирана от Фокус.

В типичен предизборен стил Нинова изтъкна, че „БСП предлага на българските граждани политика, при която стратегическите обекти на страната ще се управляват от държавата, няма да се приватиризират и няма да се дават на концесия”.

По думите й ГЕРБ раздават всичко, което е държавно, което може да носи приходи и да служи за благото на народа. „Ние ще пазим тези обекти като държавна собственост и те ще се управляват така, че приходите от тях да отиват при народа”, изтъкна Нинова.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ