Обвиниха италианския кандидат-премиер за фалшива автобиография

Обвиниха италианския кандидат-премиер за фалшива автобиография

Обвиниха италианския кандидат-премиер за фалшива автобиография

Италианското антисистемно Движение "Пет звезди" (ДПЗ) отхвърли днес намеците, че номинираният от партията за министър-председател може да е преувеличил научните си постижения, съобщи Ройтерс.

ДПЗ и крайнодясната партия "Лига" поискаха вчера от президента Серджо Матарела да назначи малко познатия преподавател по право Джузепе Конте начело на тяхното коалиционно правителство, предаде БТА

Матарела още не е отговорил дали ще приеме кандидатурата на двете партии.

Появиха се въпроси за професионалната биография, представена от Конте, който казва, че е учил в редица чужди висши училища, включително Нюйоркския университет.

В. "Ню Йорк таймс" цитира говорителка на университета, че "лице с това име не фигурира в никой от нашите регистри нито като студент, нито като преподавател".

Говорителката добавя, че Конте може да е посещавал еднодневни или двудневни програми, които не се завеждат в архив.

В изявление на ДПЗ се казва, че Конте никога не е твърдял, че е завършил конкретни курсове или е получил магистърска степен от този университет.

"Конте, както всеки човек, който се занимава с наука, е отишъл в чужбина да учи, да задълбочи знанията си, да усъвършенства познанията си по юридически английски език. Така че международната и италианската преса ще беснеят заради предполагаема квалификация, която Конте никога не е твърдял, че има", добавя ДПЗ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ