Парламентът избра съставите на ресорните комисии

Парламентът избра съставите на ресорните комисии

Парламентът избра съставите на ресорните комисии

Депутатите избраха съставите и ръководствата на ресорните комисии в парламента.

Делян Добрев от ГЕРБ оглавява Комисията по енергетика, а негови заместници са Валентин Николов от ГЕРБ и Таско Ерменков от "БСП за България".

Искрен Веселинов от Обединените патриоти ще ръководи Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, а зам.-председатели са Петя Аврамова от ГЕРБ, Дора Янкова от "БСП за България" и Пламен Христов от "Воля".

Десислава Танева от ГЕРБ е председател на Комисията по земеделието и храните, а нейни заместници са Димитър Гечев от ГЕРБ, Светла Бъчварова от "БСП за България", Йордан Апостолов от Обединените патриоти и Бюрхан Абазов от ДПС.

Менда Стоянова от ГЕРБ отново оглави парламентарната комисия по бюджет и финанси, Данаил Кирилов (ГЕРБ) - комисията по правни въпроси, а Петър Кънев от "БСП за България" - комисията по икономическа политика и туризъм..

Джема Грозданова от ГЕРБ ще ръководи Комисията по външна политика, нейни заместници ще са Пламен Манушев от ГЕРБ, Красимир Богданов от Обединените патриоти и Полина Христова от "Воля".

Цветан Цветанов от ГЕРБ ще е председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Негови заместници ще са Пламен Нунев от ГЕРБ, Георги Андреев от "БСП за България", Десислав Чуколов от Обединените патриоти и Ахмед Ахмедов от ДПС.

Константин Попов от ГЕРБ поема ръководството на Комисията по отбрана. Зам.-председатели ще бъдат Владимир Тошев от ГЕРБ, Николай Цонков от "БСП за България" и Борис Вангелов от Обединените патриоти.

Комисията околната среда и водите ще се ръководи от Ивелина Василева от ГЕРБ, а зам.- председатели Христо Грудев от ГЕРБ, Манол Генов от "БСП за България" и Атанас Стоянов от "Обединени патриоти“.

Комисията по транспорт и информационни технологии ще бъде с председател Халил Летифов от ДПС. Зам.-председатели ще бъдат Станислав Иванов от ГЕРБ, Георги Свиленски от "БСП за България", Росен Иванов от "Обединени патриоти“.

Председател на Комисията по култура и медии ще бъде Вежди Рашидов от ГЕРБ. Зам.-председатели на комисията ще бъдат Диана Саватева от ГЕРБ, Станислав Станилов от "Обединени патриоти“.

Председател на Комисията по образованието и науката ще бъде Милена Дамянова от ГЕРБ. Зам.-председатели ще бъдат Галя Захариева от ГЕРБ, Анелия Клисарова от "БСП за България", Милен Михов от "Обединени патриоти“, Ерол Мехмед от ДПС.

Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта ще бъде с председател Славчо Атанасов от "Обединени патриоти“. Зам.-председатели ще бъдат Стефан Апостолов от ГЕРБ, Весела Лечева от "БСП за България" и Боряна Георгиева от "Воля“.

Комисията по здравеопазването ще бъде с председател Даниела Дариткова от ГЕРБ. Зам.-председатели ще бъдат Лъчезар Иванов от ГЕРБ, Георги Йорданов от "БСП за България" и Георги Колев от "Обединени патриоти“.

Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите се оглавява от  Антон Кутев от "БСП за България". Зам.- председатели ще бъдат Снежана Дукова от ГЕРБ и Александър Сиди от "Обединени патриоти“.

Комисията по вероизповеданията и правата на човека ще бъде оглавявана от Красимир Велчев от ГЕРБ. Зам.- председатели ще бъдат Евгения Алексиева от ГЕРБ, Васил Антонов от БСП, Павел Шопов от "Обединени патриоти“ и Джейхан Ибрямов от ДПС.

Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика ще бъде с председател Борис Ячев от "Обединени патриоти“. Антон Тодоров от ГЕРБ ще бъде зам.-председател, както и Кирил Добрев от "БСП за България".

Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове ще бъде оглавявана от Кристиан Вигенин от "БСП за България". Зам. – председатели на комисията ще бъдат Ивелина Василева от ГЕРБ и Петър Петров от "Обединени патриоти“ .

Комисията за контрол на службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства ще бъде ръководена от Димитър Лазаров от ГЕРБ. Зам.-председатели ще бъдат Славчо Велков от "БСП за България" и Валентин Касабов от "Обединени патриоти“.

Комисията по политиките за българите в чужбина ще бъде оглавявана от Андон Дончев от "Воля“. Зам.-председатели на комисията ще бъдат Мануил Манев от ГЕРБ, Юлиан Ангелов от "Обединени патриоти“.

Комисията за наблюдение на приходните агенции, борба със сивата икономика и контрабандата ще бъде с председател Емил Димитров от "Обединени патриоти“. Зам.- председател ще бъде Владислав Николов от ГЕРБ.

Постоянните комисии на парламента се състоят от 22 народни представители - 9 от ГЕРБ, 7 от "БСП за България", 3 от "Обединени патриоти", 2 от ДПС и 1 от "Воля".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ