Патриотите ще подкрепят правителство на Реформаторския блок

Патриотите ще подкрепят правителство на Реформаторския блок

Патриотите ще подкрепят правителство на Реформаторския блок

„Абсолютно ще подкрепим мандата на Реформаторския блок при съответно внасяне на определени корекции в програмата, свързани с нашите основни приоритети”. Това заяви председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов след среща с Реформаторския блок в парламента.

„Излизаме обединени около целта да не се допусне поредна правителствена и парламентарна криза, защото смятаме, че България има нужда от стабилност, а не от поредно безвремие, хаос, служебно правителство”, каза Симеонов.

Въпреки обявената подкрепа, вероятността за съставяне на ново правителство в рамките на този парламент е минимална, тъй като и двете най-големи партии в Народното събрание, ГЕРБ и БСП, заявиха, че искат предсрочни избори.

„ГЕРБ няма да участва при съставяне на правителство в рамките на 43-то НС”, декларира днес пред журналисти в кулоарите на парламента Десислава Атанасова. Тя уточни все пак, че политическата коректност изисква да разговарят с Реформаторския блок, ако, след връчване на третия проучвателен мандат в понеделник, получат покана от тях.

„Ако съществуваше вероятност за устойчиво, работещо и стабилно правителство в рамките на 43-то НС, ние щяхме да го направим с нашия мандат като най-голяма политическа сила”, подчерта Атанасова. Затова ГЕРБ и нямало да подкрепят кабинет с мандат на друга формация.

„Нашият премиер се казва Бойко Борисов и е редно той да говори от името на правителството, а не някой друг”, категорична е Атанасова.

Тя определи като странно това, че в момента Реформатори и Патриоти говорят за мнозинства. „През последните месеци се доказа, че стабилно мнозинство няма. Аргументите за това били в поведението на партньорите им на президентските избори, веднъж. Втори път те се разминали и при гласуването на бюджета за 2017 г.”, посочи Атанасова.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ