Пеевски отрече да е участвал в корупционни действия

Пеевски отрече да е участвал в корупционни действия

Не съм извършил нищо, с което да съм накърнил международно признати човешки права, не съм държавен служител и не съм участвал в корупционни действия, като разпространените мотиви за наложените санкции не съдържат нито един верен факт. Така бившият депутат от ДПС Делян Пеевски коментира наложените му от САЩ санкции в отворено писмо до медиите. 

Припомняме, че САЩ наложиха санкции срещу Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, както и всички, свързани с тях фирми и организации. В документа от финансовото министерство на САЩ се посочва, че Пеевски и Божков са крупни български олигарси. Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски е определен като олигарх, който редовно е участвал в корупция и се е договарял с политици да им осигури политическа подкрепа и положително медийно отразяване в замяна на защита от наказателно разследване. Илко Желязков, като бивш заместник-шеф на Държавната агенция за технически операции, е действал като дясна ръка на Пеевски. Санкциите обхващат общо 65 български физически и юридически лица. Освен че се блокира цялата собственост и право на собственост и други собственически права на тримата, срещу Пеевски и Желязков и членовете на семействата им е издадена забрана за влизане на територията на Съединените щати. 

Пеевски определи включването му в санкционния списък от страна на САЩ като абсолютно недопустимо и тенденциозно. 

"Наясно съм, че ангажираният значителен финансов и политически ресурс от страна на медиен олигарх и приватизатор, парадиращ с добрите си контакти, които използва срещу своите опоненти, е допринесъл за дискредитирането ми. Информация за това какво се готви, присъства отдавна в неговите медии и за мен случилото се днес не е изненада. Уведомил съм адвокатите ми в САЩ и ще предприема всички законови действия срещу този акт", пише още в позицията на Делян Пеевски. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ