Петков: Разходите в енергийната система не трябва да са за крайните потребители

Петков: Разходите в енергийната система не трябва да са за крайните потребители

Петков: Разходите в енергийната система не трябва да са за крайните потребители

Разходите в енергийната система не трябва да са за крайните потребители. Това заяви в началото на редовното правителствено заседание премиерът Кирил Петков. 

"Оттук-нататък, преди да има сериозен анализ в енергийната система и тази на „Топлофикация“, не може просто да даваме допълнителните разходи, които са в системата, към крайните потребители. Това ще става само когато пълният анализ е осъществен и когато сме видели, че всичко възможно за намаляване на разходите е направено. Тогава ще отиваме към увеличаване на цените. Това ще бъде нашият подход оттук-нататък. Не всяка неефикасност да резултира в по-високи цени", уточни премиерът.  

Кирил Петков обясни още, че вчера е проведен конструктивен диалог с областните управители на засегнатите от наводненията райони. Днес очаква пълен доклад от тях за щетите в конкретни цени и количества, за да може веднага да бъде отпусната помощ. И за да сме сигурни, че изразходваните средства ще бъдат проверени в разходната част, подчерта той.

Премиерът посочи, че се радва, че МОН е внесло в дневния ред няколко точки за обсъждане, свързани с отпускане на допълнителни средства в образованието. "Радвам се, че МОН даде няколко точки за повече инвестиции в детски градини и училища. Радвам се че на първото ни заседание започваме с това и то ще бъде приоритет на Министерския съвет", заяви Петков. 

Министър-председателят уточни още, че предстои да пътува с министъра на външните работи и с финансовия министър за Брюксел, за да представят приоритетите на новото правителство пред европейските лидери. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ