Пхенян праща танцьори и отбор по таекуондо на Олимпиадата

Пхенян праща танцьори и отбор по таекуондо на Олимпиадата

Северна Корея ще изпрати на зимната Олимпиада в Пьончан държавна делегация, танцьори и музиканти, както и демонстрационен отбор по таекуондо, съобщи сеулското министерство на обединението.

Тази сутрин започна срещата на високо равнище между Северна и Южна Корея, първата след двегодишно прекъсване на диалога и ескалация на напрежението.

Разговорите се водят на ниво министри и споразумението за севернокорейското участие е първата точка на срещата в граничното градче Панмунджом.

Пхенян е предложил да изпрати делегация на високо ниво на игрите – Националния олимпийски комитет, атлети, фенове, артисти, наблюдатели, отборът по таекуондо и журналисти, заяви южнокорейският министър министърът на обединението Чън Хе Сун.

Южна Корея е предложила да се организира среща на разделените от войната семейства в дена на лунната Нова година – на 16 февруари, предаде ТАСС. Южнокорейски говорител съобщи, че Сеул е предложил също така в близко бъдеще да бъдат организирани преговори между представители на военното командване на двете страни. Стъпката цели да намали напрежението на Корейския полуостров. Засега няма информация за отговора на Пхенян.  

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ