Полицаи, медици и фармацевти ще почиват с ваучери по родното Черноморие

Полицаи, медици и фармацевти ще почиват с ваучери по родното Черноморие

Полицаи, медици и фармацевти ще почиват с ваучери по родното Черноморие

Хората, които са на първа линия в битката с коронавируса, ще получат ваучери за почивка на родното Черноморие. Става въпрос за полицаи, медицински персонал и фармацевти. Новината съобщиха премиерът Бойко Борисов и лидерът на НФСБ Валери Симеонов. 

"Обединихме се около предоставянето на тази възможност за летуване само във вътрешен туризъм. Тези ваучери ще бъдат използвани първо за запълване на държавните бази, а едва след като те са пълни, ще могат да бъдат използвани за хотели или места за настаняване", обясни Валери Симеонов.

Според него от кризата най-силно е бил засегнат именно туристическия и рестораньорския бранш заради забраната на здравния министър да работят. Ето защо той подкрепи предложението за намаляване на ДДС за туризма на 9%. 

"И към настоящия момент във всички туристически обекти цари едно двуличие, една неравнопоставеност между хотелските стаи, хотелите като места за настаняване и заведенията за хранене към същия хотел, където ДДС е 20%, а за леглата – 9%", смята той.

Симеонов не даде подробности как по-точно ще се преценява кои обекти ще са следващите след изчерпването на държавните бази, на каква стойност ще са ваучерите, нито какъв ще е необходимият бюджетен ресурс.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ