Помириха ли се Патриотите или са бомба със закъснител за правителството?

Помириха ли се Патриотите или са бомба със закъснител за правителството?

Диалогът между представителите на Обединени патриоти е налице, заяви съпредседателят и лидер на „Атака” Волен Сидеров.

„Върви. За момента мисля, че няма нужда да има притеснения в обществото. Знаете, че ако има нещо специално, ще ви съобщя”, заяви Сидеров на въпрос има ли диалог в коалицията.

Патриотите поведоха среща в Министерски съвет, където, по думите на Сидеров, са разглеждали картини - творби на Никола Танев и Димитър Гюдженов с цел да се приповдигне духа.

Припомняме, че Волен Сидеров и Валери Симеонов са в доста обтегнати взаимоотношения –  още преди сформирането на Обединени патриоти. През последните месеци позабравените различия отново излязоха на преден план. Двамата си размениха многократно остри реплики. През юли лидерът на Атака заяви, че Симеонов не изпълнява предизборните обещания. Конкретен повод за думите му стана законопроекта на вицепремиера за ограничаване шума в курортите. „Ако не може да се справя с това, да признава и ще бъде честно от негова страна, и ще търсим друг човек, който може да се справя”, каза тогава Сидеров.

В отговор НФСБ  заяви, че не възприемат лидера на „Атака” като председател на парламентарната група Обединени патриоти и поискаха неговата оставка.

Напрежението в коалицията се нажежи още повече в началото на есента, когато Симеонов избухна срещу майките на деца с увреждания,  наричайки ги „група кресливи жени” с „уж болни деца”. Последваха обвинения за злоупотреби към вицепремиера в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ), което вбеси Сидеров, който официално поиска оставката на Симеонов. 

След днешната среща на Патриотите привидно страстите са се успокоили, но въпросът е докога. Кога ще избухне следващият скандал и дали той няма да е краят на Обединени патриоти и на живота на кабинета „Борисов 3”?

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ