"Продължаваме промяната" за вчерашния протест: Безразсъдна хулиганска проява!

Продължаваме промяната за вчерашния протест: Безразсъдна хулиганска проява!

"77 души са загубили живота си вчера в битката с COVID-19. Това е малко по-малко от половината от тази зала. Организирането на хора да пътуват, особено, насърчавайки ги да не използват лични предпазни средства и ваксини в деня с най-много заразени от началото на covid-кризата, е нищо повече от безразсъдна хулиганска проява". Това заяви в декларация от парламентарната трибуна от името на ПГ "Продължаваме Промяната" народният представител Николай Ангов във връзка с вчерашния протест с искане за отпадане на "зеления сертификат". 

Ангов посочи, че е поставен на риск животът на протестиращите, защото депутатите, част от тях от "Възраждане", които са подстрекателствали този протест, първо, са ваксинирани и второ, ако имат нужда от лекарска помощ, те "ще развеят депутатската си карта" и ще бъдат приети в болница, а това, по думите му, е лукс, който техните избиратели нямат. Ангов благодари на служителите на МВР, които вчера, без да използват допълнителни средства, с мисъл за протестиращите и техния живот, са се погрижили да няма пострадали от страна протестиращите, въпреки ескалацията. 

Две години се събуждаме всяка сутрин с числа за заболеваевостта и за починалите през изминалото денонощие, се посочва още в декларацията. В текста се посочва, че една шепа хора, гледайки цифрите, виждат възможност за политически дивидент, докато излагат на риск своите избиратели.

"Уважаеми колеги, не е време да се поддаваме на фалшиви новини и провокации, не е време да извършваме пропаганда, която отрича науката. Нека се обединим и да направим всичко по силите си, за да спасим най-много човешки животи. Призовавам тези, които наричат ваксината "експериментална течност", да последват примера на част от своите лидери и депутати от "Възраждане" - да се ваксинират", настоя Ангов. 

В декларацията на ПП се посочва още, че отхлабване на мерки е тема, която ще бъде обсъдена след преминаване на текущата вълна. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ