Правителството положи клетва, Борисов: Ще се старая!

Правителството положи клетва, Борисов: Ще се старая!

Правителството положи клетва, Борисов: Ще се старая!

Министър-председателят Бойко Борисов и министрите в новоизбраното правителство положиха клетва.

„Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се!”. Тази клетва положиха министрите от кабинета „Борисов 3”.

 Церемонията по полагане на клетва завърши с химните на Р България и на Европа.

На гласуването на състава и структурата на кабинета в Народното събрание, и на церемонията по полагане на клетва присъстваха президентът Румен Радев, Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, служебния премиер Огнян Герджиков, министрите от служебния кабинет и представители на вероизповеданията в България.

Ще се старая на максимум, нито се славя, нито радост има, но ако трябва да служим на държавата, трябва да служим сега, въпреки трудностите, заяви Борисов след избирането му за премиер за трети път. И още: "Дадох им властта на тепсия - да вземат и да управляват", коментира той, визирайки БСП. "Истински се извинявам на колегите от БСП, че съм ги победил и единствената дума, която нямат право да казват е, че се борим за власт. Да си сложат ръката на сърцето и ще се сетят, че им дадох цялата власт на тепсия". А от ДПС поиска да признаят, че през всички години, когато е бил на власт, към всички мюсюлмани и смесени райони е имало привилегировано отношение.

След гласуването на новия кабинет, в ранните следобедни часове предстои предаването на властта в Министерски съвет, след което новите министри, ще отидат в министерствата си и ще поемат постовете от предшествениците си.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ