Трайчо Трайков - кандидатът за президент на Реформаторския блок

Трайчо Трайков - кандидатът за президент на Реформаторския блок

Бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще бъде кандидатът за президент на Реформаторския блок в предстоящите избори за държавен глава. Кандидатът за вицепрезидент ще бъде генерал Съби Събев. 

На лидерски съвет РБ реши да предложи на Изпълнителски съвет Трайков за кандидат-президент, а генерал Събев - за вицепрезидент. Това съобщи Найден Зеленогорски, цитиран от БНР, без да уточни кога ще бъде заседанието на този Изпълнителски съвет. 

Трайков е завършил Първа английска гимназия в София и УНСС през 1994 г. със специалност "Международни икономически отношения". Специализира финансов анализ и мениджмънт в Австрия и Германия. Започва кариерата си в един от първите специализирани консултантски компании с фокус на Източна Европа, а впоследствие се присъединява към една от големите европейски консултантски фирми, Roland Berger. Работи в EVN от 2005 до 2009 по мениджърски и проектни задачи в рамките на дейността в България на австрийската група за услуги в областта на енергетиката и опазването на околната среда, консултира и Electrica SA (Румънският електроразпределителен холдинг) по приватизацията на Electrica Oltenia и Electrica Moldova.

Трайков бе и министър на икономиката, енергетиката и туризма от 2009 до средата на март 2012 г. в първото правителство на ГЕРБ като подаде оставка, която му била поискана по негови думи чрез Цветан Цветанов, който го уведомил, че "има политическо решение за това". Формалният и очевиден повод тогава бе провал на организиран от оглавяваното от Трайков министерство бизнес форум в Катар.

От 2013 година Трайков участва в дейността на Реформаторския блок.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ