Председателят на ЕП: Българското европредседателство успя

Председателят на ЕП: Българското европредседателство успя

Председателят на ЕП: Българското европредседателство успя

Приоритетите, които заложи Българското председателство, успяха”, е казал председателят на Европейския парламент Антонио Таяни. Той се е срещнал с премиера Бойко Борисов, който ще представи резултатите от работата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз в пленарната зала в Страсбург.

„Обещахме в началото на нашето председателство и това направихме - търсихме консенсус между държавите и институциите, дори и когато имаше големи противоречия”, заяви Борисов, цитиран от пресцентъра на Министерски съвет.

Той е изразил увереност, че темата за развитието на страните от Западните Балкани ще остане сред приоритетните политики на ЕП.

„Нашите успехи са и ваши, защото ако не работихме заедно, никога нямаше да се случат”, е подчертал Борисов.

Той е акцентирал върху важността на проектите за инфраструктурна, транспортна и дигитална свързаност, посочвайки че това ще бъде гарант за сигурността и мира в региона, включително и по темата с миграцията.

По-късно премиерът ще информира евродепутатите за напредъка и резултатите от Българското председателство на Съвета на ЕС по основните приоритети: европейска перспектива и свързаност на Западните Балкани, бъдещето на Европа и младите хора, сигурност и стабилност в силна и единна Европа и цифровата икономика и уменията на бъдещето.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ