Президентски избори в Русия, Путин се готви за четвърти мандат

Президентски избори в Русия, Путин се готви за четвърти мандат

В Русия днес бе даден старт на президентските избори. Право на глас според официални данни имат близо 111 милиона избиратели. В 07:00 часа българско време отвориха избирателните секции в Москва. Около 50% от руснаците на Курилските острови са дали своя глас, гласуването тече също така в южните области на федерацията, Омска област, Алтай, Забайкалието и други региони. В ход е също така гласуване на руснаците в Китай.

Почти 70% от руснаците са готови да дадат своя глас за действащия президент на Русия Владимир Путин, показва проведена от руския Център за проучване на общественото мнение анкета, предава РИА Новости. Ако бъде избран, това ще е четвъртият му мандат и ще управлява страната до 2024 г.

Втори по популярност, със 7% подкрепа, е кандидатът на Комунистическата партия на Руската федерация Павел Грудинин. С 5% е Владимир Жириновский, лидер на Либерално-демократическата партия.

Останалите кандидати се движат между 1 и 2% подкрепа. 74% от участвалите в анкетата са посочили, че ще гласуват със сигурност на предстоящите избори, докато 9% „вероятно“ ще упражнят правото си на глас, предаде Фокус.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 6 октомври. Имен ден празнуват Тома, Томислав и Томислава
“Дарвин? Какъв Дарвин?”: 5 правила, които ще ви помогнат да се развивате по-бързо от другите 
Шефът на "Фолксваген": На китайските производители на автомобили трябва да се позволи да избегнат митата, като инвестират в ЕС
Първият нов подход за лечение на шизофрения от десетилетия насам получи одобрение от FDA
S&P Global Ratings повиши кредитния рейтинг на Сърбия от "BB+" на "BBB-"
5 техники за израстване на екипния дух
Български учени създадоха прототип на човешка кожа за проучвания в областта на медицината и фармацията
"Живей добре като харчиш по-малко": новата стратегия на китайците за евтини алтернативи