Приключи гласуването на предсрочните избори в Турция

 Приключи гласуването на предсрочните избори в Турция

Приключи гласуването на предсрочните избори в Турция

Приключи гласуването на предсрочните президентски и парламентарни избори в Турция, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА. 

Избирателните секции бяха затворени в 17.00 часа.

Турският министър на правосъдието Абдулхамит Гюл и президентът Реджеп Тайип Ердоган заявиха, че по време на изборите в страната не е имало сериозни нарушения, информира ТАСС.

Депутатът от основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Ерен Ердем обаче съобщи в Туитър, че бюлетините в около сто урни са били признати за невалидни. "Приятели, признахме за недействителни бюлетините в около 100 урни заради нарушения. Без паника, всичко ще бъде наред", написа политикът.

Турският в. "Сабах" съобщи, че силите за сигурност са задържали четирима души в Югоизточна Турция, заподозрени във фалшифициране на резултатите от гласуването на изборите.

Заподозрените са били арестувани в една от избирателните секции в град Суруч, окръг Шанлъурфа.

Днес бяха арестувани и десетима чужденци от Франция, Германия и Италия, които се смята, че може да са се намесили в процеса на гласуване. Задържаните са се представили за наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ