Избраха Никола Минчев за председател на 47-ото Народно събрание

Избраха Никола Минчев за председател на 47-ото Народно събрание

Избраха Никола Минчев за председател на 47-ото Народно събрание

Никола Минчев беше избран за председател на 47-ото Народно събрание. Минчев беше предложение на съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. 

Преди да стане ясно дали има други предложения от останалите политически сили за председател на парламента, по искане на ДПС парламентът излезе в 30-минутна почивка. След нея имаше и друго предложение - на бизнесменът Цончо Данев от "Възраждане".

Двете предложения бяха подложени на гласуване. Със 158 гласа "За", 1 "против" и 72 "въздържали се" Никола Минчев от "Продължаваме промяната" бе избран за председател на 47-ия парламент. Втората кандидатура на "Възраждане"в лицето на Цончо Ганев беше подкрепена от 13 народни представители, "против" гласуваха 91 депутати, а 88 "се въздържаха".  

"Ще работя за това българският парламент да бъде място за свободн и градивни дебати и дискусии, в които ние да създаваме закони, които да ускорят развитието на страната ни и да я направят пълноправен член на ЕС. Днес слагаме началото на парламентарния живот на 47-ото Народно събрание", каза новоизбраният председател на 47-ото Народно събрание Никола Минчев. Председателят на парламента призова да се посрещат различията с уважение. Той призова още депутатите да работят в рамките на един пълен 4-годишен мандат и да възстановят духа на взаимното разбирателство. 

Депутатите избраха 7 заместник-председатели на 47-ото Народното събрание.  За заместници бяха избрани Мирослав Иванов от "Продължаваме промяната", Росица Кирова от ГЕРБ - СДС, Мукаддес Налбант от ДПС, Кристиан Вигенин от "БСП за България", Ива Митева от "Има такъв народ", Атанас Атанасов от "Демократична България" и Цончо Ганев от "Възраждане". Кандидатурите им бяха гласуван анблок и одобрени с пълно единодушие от 239 депутати. 

Кой е Никола Минчев, избран за председател на 47-ото Народно събрание?

Адвокатът Никола Минчев беше водач на листата на кандидатите за народни представители на "Продължаваме промяната" в Перник. От визитката му, качена на сайта на партията, става ясно, че той е започнал кариерата си в най-голямата адвокатска кантора в България "Джингов, Гугински, Кючюков и Величков". Най-голямата му страст е процесуалното представителство, като е защитавал правата на клиенти пред Арбитражния съд на Международната търговска камара. Участвал е в конференции и е водил лекция пред Energy Law Group (европейска мрежа от адвокато в областта на енергийното право). Опитът му включва и банкова регулация и капиталови пазари, както и обществени поръчки. 

Минчев е завършил Немската гимназия в София, след което придобива магистърска степен по право от Софийския университет "Св. Климент Охридски". Вярва, че с добри закони може да бъде постигнат добър ред, така че да не се налага младите хора да избират между щастието в България и добрата реализация в чужбина. Говори английски и немски език. Обича спорта.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ