Протест срещу оставката на Стефан Янев затвори столичния бул. "Дондуков"

Протест срещу оставката на Стефан Янев затвори столичния бул. Дондуков

Протест срещу оставката на Стефан Янев затвори столичния бул. "Дондуков"

С викове „Оставка“ и  призиви Стефан Янев да стане премиер, протестиращи в негова подкрепа затвориха движението по бул. „Дондуков“ тази вечер, предаде БНР. Протестът е предизвикан от днешното решение на кабинета на Кирил Петков да смени настоящия министър на отбраната, който е бивш служебен премиер с  Тодор Тагарев.

Демонстрацията бе организирана от група, обявила се като „Пазители на правото и демокрацията“, а участниците в протеста се събраха пред Министерския съвет в 18.00 часа.

Аргументите на организаторите в защита на Стефан Янев повтарят позицията му от Фейсбук публикацията от снощи. Според групата Янев се осмелил да изрече неудобната истина - че България трябва да е длъжна да демонстрира позиция в защита на националните си интереси, а политиката на правителството се определя като вредна.

Друг протест в подкрепа на настоящия министър на отбраната и бивш служебен премиер започна малко преди 15 часа - там хората също споделиха подкрепата си за заетата от Стефан Янев позиция.

От Съюза на офицерите от запаса и резерва също се присъединиха към подкрепата за Янев. Те изпратиха писмо до премиера, в което се изразява недоумение от рокадата, а обвиненията в неадекватно поведение като неоснователни.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ